25 Sep, 2018 - 10:03
Menú

Comentarios

Va dir ...

--

Online?
Actualmente hay 258 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

  

981 lecturas 
RTVV-C9  Sr. President del Consell d'Administració de RTVV / Sr. Director General RTVV

València a 12 de maig de 2010. Jose Ignacio Pastor Pérez

La manipulació informativa, la manca de pluralitat i la total dependència del serveis informatius de RTVV del Govern de la Generalitat ha segut, per desgràcia, una  constant dels darrers anys.   Per a la qual cosa ha segut determinant la participació dels directors generals nomenats unilateralment  pel Sr. Camps, com a President de la Generalitat. Nomenaments que en el cas concret del Sr. Pedro Garcia, ja ha segut anul·lat pels tribunals, per ser contrari a dret i especialment a l'esperit de la Llei de creació de RTVV.

Esta situació, que és de greu conculcació dels drets constitucionals relacionats amb la informació, aconsegueix les majors cotes de gravetat, en tot el que fa referència  al cas Gurtel, i especialment quan afecta al President de la Generalitat, Francisco Camps. Cas Gurtel on per cert també es troba implicada la nostra empresa pública.


 

En repetides ocasions tant els membres del Consell d'Administració elegits a proposta de partits diferents del PP, com la major part dels sindicats dels treballadors de RTVV, Associacions de Telespectadors Valencians, Plataformes ciutadanes, Unió de Periodistes etc han exigit un canvi en la política informativa de RTVV. El propi Síndic de Greuges, ha fets diverses recomanacions en aquest sentit, al propi Consell d'Administració.

En diverses ocasions hem presentat escrits pe tal d'abordar esta situació i realitzar un Pla de millora de la qualitat dels informatius i especialment per tal de prendre mesures que desterren la manipulació i establir mesures objectives per tal de garantir

Un exemple d'aquestes iniciatives és l'escrit presentat en  el passat mes de juliol,  sobre el mal tractament informatiu del cas Gurtel, que arreplegava diverses manifestacions dels sindicats de treballadors de la RTVV. (adjunte una còpia) Desnse , que una vegada més, la Direcció aportara contestacions, arguments o el President incloguera un punt de l'ordre del dia per conèixer els criteris informatius aplicats pels suposats professionals responsables.

Avui, dia 12, existia en tota Espanya i especialment a la nostra Comunitat un gran interés informatiu per conèixer la determinació judicial de a Sala segona del Tribunal Suprem, respecte  al recurs presentat per la Fiscalia del Estat i el Grup Socialista de les Corts, contra l'arxiu de la causa contra el Sr. Camps. El Tribunal ha determinat finalment que es rebuja l'arxiu del cas i per tant confirma la continuació del procés on es troba imputat el President de la Generalitat. Un fet, malauradament històric per a la nostra Comunitat. 

Tots els mitjans de comunicació de qualsevol àmbit, estatal, autonòmic o local, han destacat en els seus informatius, a nivell de portada o sumari principal aquesta notícia i a més a més, és i serà motiu de debats, tertúlies i informació diversa i variada, tant política, com judicial i social.

Tots els informatius de la nostra cadena han intentat amagar aquesta informació, en llocs no destacats dels informatius, o quan ja no ha segut possible, l'han presentat de manera edulcorada i amb un punt de vista com si forem el Gabinet de Comunicació del PP.

Molt feble i tocat ha d'estar Camps per obligar a la Radio i Televisió Púública a actuar permanentment com el franquista NODO, i suprimir qualsevol informació que li puga desmontar el seu discurs o relat.

Curiosament els actors que han generat el que hui s'ha decidit: la fiscalia de l'Estat i el Grup Socialista Valencià, no han segut requerits per fer cap declaració. Tampoc  els principals líders socials i polítics valencians, no han existit pels serveis informatius de RTVV, quan tots ells han fet declaracions a la resta de mitjans o mitjançant els seus departaments de comunicació. També han segut censurats els ciutadans, que a les portes de la seu del PP, es manifestaven demanant la dimissió de Camps i el fi de la corrupció (no participaven de la festa i han segut amenaçats inclús per l'Alcaldesa). 

El serveis informatius de RTVV han rebujat qualsevol triangulació d ela notícia i la realització d'un treball professional d'informació, oferint els diversos punts de vist existents, de partits, organitzacions socials, instituciones, etc. Faltant clarament al seu deure constitucional d'oferir una informació veraz i contrastada, donant veu a les diverses opinions que existeixen en qualsevol societat democràtica.

RTVV ha posat tot l'accent en el recolzament intern del PP a Camps; però la notícia no era això, eixe era el punt de vista del PP i no l'assumpte que es tractava avui. Per cert, que en la foto de família faltava una part important, que també ha segut silenciada, la direcció del PP de la Província d'Alacant, con el Sr. Joaquin Ripoll al seu capdavant, no han acudit al acte per arropar al seu Pesident del PP. No crec que es tractara d'un acte de recolçament al President de la Generalitat, donat que es fea en seu partidista i tan sols pels seus suports d'una part del partit.

Els informatius de mig dia han amagat to el que han pogut la notícia, apareixent perduda i sense cap contrast, intentant pal·liar-la i des del punt de vista únic del PP o del seu govern. Es impresentable que un cas d'aquesta importància no es recaben declaracions de l'ample espectre polític i social de tota la Comunitat Valenciana, conculcat els drets constitucionals en general i especialment  el dret a la informació i el dret d'accés dels ciutadans als mitjans de comunicació i especialment als públics.

La política informativa de RTVV contrasta amb el tractament realitzat per la gran majoria de mitjans de comunicació, públics o privats, d'aquesta greu notícia pel Govern Valencià i per tant per a tots nosaltres. (adjunte un exemple de les portades d'alguns mitjans).

Contrasta aquesta posició amb les protestes realitzades pel PP a Madrid sobre RTVE i la seua cobertura del debat sobre les mesures econòmiques contra la crisi. La informació realitzada per RTVE ha segut exquisida comparant-la amb la informació que sobre el mateix tema ha muntat RTVV, donant una major protagonisme a Rajoy, i realitzant un muntatge de les intervencions. Però en el cas Gurtel no existeix més que la part del PP que interessa a Camps.

La perduda de credibilitat i la situació de degradació dels serveis informatius. L'allunyament de la missió , es a dir de la pròpia raó de ser de la RTVV, segons la Llei de Creació a que ens porta aquesta pràctica anticonstitucional , perjudica notablement a la nostra empresa i a la qualitat de la dieta mediàtica que reben els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana; per la qual cosa demane que:

1.- Convocatòria Urgent del Ple del Consell d'Administració per tractar aquest assumpte

2. Compareixença de la  Direcció General i de la Direcció de Televisió Valenciana, per donar explicacions, després de visionar els informatius que tracten el tema, els criteris que han seguit per informar d'aquesta manera.

Suposem que estaran convençuts de la "seua bona pràctica" i seran capaços de defensar els seu criteri "professional" i "editorial" per tal de tractar d'aquesta manera tan parcial, segons el  parèixer d'una gran part de la població. Un professional ha de poder explicar de manera transparent les eues decisions i criteris, i més quan estan sent qüestionats per una gran part dels us,uaris, ciutadans de la seua empresa.

3.- Exigir a les Corts la creació immediata del Consell Valencià de l'Audiovisual, contemplat a l'Estatut d'Autonomia.

4.- Convocatòria Urgent d'eleccions per crear els Comités de Redacció dels Serveis Informatius de la Ràdio i de la Televisió Valenciana.

5.- Posada en marxa del defensor de l'audiència.


Jueves, 13 Mayo, 2010   Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
por Anonymous
en 13 may, 2010

Canal 9 huele a podrido, lo mejor que se puede hacer con ella es cerrarla

[ Respuesta ]

Telesolubles
por smadmin
en 14 may, 2010
[ Respuesta ]

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TV



Destrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Relacionado

La noticia más leída en relación al tema RTVV-C9:
Apaguemos Canal 9. Salvemos la prensa

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans




 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!