17 Jul, 2018 - 11:22
Menú

Comentarios

Va dir ...

-- Santiago Calatrava

Online?
Actualmente hay 141 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

  

943 lecturas 
CIUTADANS

Enric Morera

El desprestigi de la política amb els seus vicis i inèrcies partidistes és un fet. S'ha arribat ala trista circumstància que la societat en general veu "els polítics" com un greu problema. I malgrat tot, sense una bona política no eixirem de la gravíssima crisi econòmica i social que pateix el nostre poble.

Amb la voluntat de servir, i no de servir-nos, amb la voluntat de prestigiar els organs assessors i de gestió de la nostra autonomia, el Grup Compromís s'ha pres amb rigor la renovació del CVC i el Consell d'Administració de RTVV.


El desprestigi de la política amb els seus vicis i inèrcies partidistes és un fet. S'ha arribat ala trista circumstància que la societat en general veu "els polítics" com un greu problema. I malgrat tot, sense una bona política no eixirem de la gravíssima crisi econòmica i social que pateix el nostre poble. Amb la voluntat de servir, i no de servir-nos, amb la voluntat de prestigiar els organs assessors i de gestió de la nostra autonomia, el Grup Compromís s'ha pres amb rigor la renovació del CVC i el Consell d'Administració de RTVV.

En nom del meu grup vaig publicar un article al diari Levante: Salvem Canal 9. El Pas següent va ser enviar una carta a tots els Grups Parlamentaris en la que plantejava la necessitat de recuperar RTVV com a servei públic, i com a primera mesura fer passos en la configuració d'un equip professional, no partidista, que pogués encetar un nou camí per a treure de la ruïna econòmica -RTVV està en fallida tècnica- i de continguts que pateix l'ens públic.No ha estat possible. La reunió a la que vam assistir els Síndics dels Grups Parlamentaris va evidenciar el fracàs. Cada Grup Parlamentari va presentar els seus candidats, on els designats pel PP configuren la majoria absoluta. Davant esta situació vaig plantejar al Síndic del Grup Socialista la possiblitat d'exercitar una minoria de bloqueig (el reglament exigeix una majoria qualificada) per a plantejar com a mínim un debat sobre el futur de RTVV. Davant la meua proposta el Síndic del Grup Popular va afirmar que en el consens anava tot i que si no participàvem de la proposta conjunta (com figura al reglament de les Corts) ens podríem oblidar del nostre candidat al Consell Valencià de Cultura. El que el Sr. Blasco afirma que ha estat un consens històric, jo ho definiria com una gran estafa democràtica, quasi com una extorsió amb l'ajuda d'un reglament fet a midapel PP. Arribat a este punt, Compromís sols tenia dues opcions: retirar-nos i evitar que els nostres candidats siguen membres dels òrgans o participar del consens al qual havien arribat el PP, PSOE i EU. Totes dues opcions van ser considerades. El fet de comptar amb uns grans candidats, professionals, Joan F. Mira i Rafa Xambó que poden fer un bon treball, ens va aconsellar la segonaopció. El temps ens indidarà si hem errat o hem fet el que calia tot i que ens situen en el mateix paquet dels altres, del sistema de la partitocràcia. És un risc que assumim.Nosaltres vam fer un comunicat en què criticàrem l'acord al qual han arribat PP i PSOE per al nomenament dels membres del consell d'administració de RTVV, que ha deixat sense cap possibilitat d'èxit la proposta feta des de Compromís per a professionalitzar eixe òrgan de direcció "perquè no aporta cap solució de futur per a la situació de fallida econòmica de l'ens públic, ni tampoc garantix una direcció professional que faça viable la radiotelevisió valenciana".I afegírem que la proposta conjunta realitzada per PP i PSOE no respon a les necessitats presents i futures de l'organisme. Nosaltres hem aportat, en el lloc que ens correspon, a una persona de perfil adient, com és el sociòleg i professor universitari Rafael Xambó. És responsabilitat dels altres grups elevar les propostes que consideren convenients, de les quals nosaltres no ens sentim responsables.

Per altra banda no ens hem quedat parats i el nostre grup parlamentari Compromís ha registrat un escrit adreçat a la Mesa de les Corts reclamant un informe dels serveis jurídics del parlament valencià que avalue els currículums dels candidats al Consell Valencià de Cultura (CVC) i al Consell d'Administració de RTVV que es renovaran en el Ple del 14 de juliol, per comprovar si els perfils presentats compleixen la Llei de creació dels citats organismes. Així mateix Compromís ha adjuntat en este escrit els currículums dels seus candidats.

He apuntat que la llei que regula el CVC estableix en l'article 7 que els seus membres seran triats entre persones de rellevant prestigi o reconeguts mèrits intel·lectuals dins de l'àmbit cultural valencià. Compromís ha acomplit amb escreix amb la proposta de Joan Francesc Mira, l'últim gran intel·lectual valencià viu. Dels proposats per la resta de formacions polítiques, sols coneixem els seus mèrits partidistes. Es per açò que demanem este informe jurídic ja que és més que evident que tant el PP, com PSOE, com EU estan incomplint la llei amb els seus candidats. Una situació semblant ens trobem amb la renovació del Consell d'Administració de RTVV. La llei de creació de RTVV estableix en el seu article 5 que els membres del Consell d'Administració seran triats entre persones de rellevants mèrits professionals, així mateix estableix una sèrie d'incompatibilitats que pera ser comprovades es necessita conéixer el currículum dels candidats. El perfil del candidat de Compromís, el sociòleg Rafael Xambó, acompleix amb el que estableix la llei i en eixe sentit presentem el seu currículum i demanem el mateix per a la resta de candidats.He intentat donar explicacions sobre l'actuació del nostre Grup. Hem actuat dins els límits de la democràcia formal i reglamentista que tenim. Estic convençut que alguns ens volen fora, fora de les institucions i silenciats. Mireu si no la proposta de pacte de Camps a Alarte per a posar noves barreres electorals. No els farem el joc. Hem actuat de forma coherent, intentant buscar complicitats amb el PSOE i el SR. Alarte per a plantejar debats i fer efectiva la nostra presència a les Corts. Ells s'han estimat més altre camí... No ha estat possible. L'únic que puc dir es que nosaltres continuarem treballant per a millorar la democràcia i fer-la més real i pròxima als ciutadans.

Una última reflexió. La política valenciana té el nivell que té, però després de vore la informació d'alguns mitjans de comunicació i d'alguns opinadors sobre la renovació del CVC i Consell d'Adminsitració de RTVV, puc afirmar que es manifestamentmillorable. En alguns casos d'una franca manipulació, posant-nos a tots al mateix sac. I no ha estat així. No és això companys, no és això.

http://www.enricmorera.com/blog/?p=431


Miércoles, 13 Julio, 2011   Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Grisolía no ve en el nuevo Consell de Cultura peligro de politización
por dmadmin
en 14 jul, 2011
[ Respuesta ]

El PSPV cuela a un alcalde en la lista del Consell Valencià de Cultura a pesar de ser incompatible
por dmadmin
en 14 jul, 2011
[ Respuesta ]

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Relacionado

La noticia más leída en relación al tema CIUTADANS:
Modernidad y contemporaneidad

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!